Mindfulness Kommunikation

Att vara stabil i sig själv! Vad betyder det för dig? Och har det samma betydelse för alla människor? En bra dag för mig är när jag känner mig pigg i kroppen hela dagen, har rört på mig, promenerat, ätit bra mat som gör att blodsockret är stabilt. När blodsockret är jämnt så höjs heller inte stresshormonerna. Det påverkar i sig humöret till att också vara balanserat. Det verkar som att rörelse, näringsrik mat påverkar humöret mer än vi tror. Också så klart att man har en uppgift att fylla, ett jobb (samhällsnytta) eller studier. Kanske pensionär efter ett långt liv med nya uppgifter att verka i. Sen finns det en annan viktig fråga och det är livets mening. Många människor mår bra av att tro på något mer utanför livets gränser. En del kallar det för religion, en del för att tro på Gud, en del kallar det livet självt! Oavsett namn så är den delen viktig för de allra flesta! Meningen med livet är tro, en frisk kropp, glädje att fylla en viktig uppgift och familjen.
Det finns forskning som visar detta när man intervjuat personer. Men vi alla vet att det inte är något nytt! 

Läs hela inlägget »

Inspiration, inspirit, andas in och andas ut! Att inspireras har en djupare innebörd i många filosofier än att bara ta in nya saker. Inspiration handlar om att andas in och ta in nya  intryck men också att andas ut och släppa taget om gamla händelser och ting. Andas man ytligt under långa perioder kommer man inte att kunna använda sina sinnen fullt ut för att kunna inspireras.  Svag inspiration och dålig andning skapar så småningom stagnation. Dvs livet lunkar på i en ganska trög takt! Inte bara fysiskt utan även andligt, personligt, livet självt.

Många har vittnat om hur mycket som påverkar fysiken och även livets skeenden genom att man börjar träna sin andning medvetet. Sitta en liten stund vid ett passande tillfälle på dagen och andas djupt. Hjärtat ligger inbäddat i lungorna och när man andas medvetet kommer glädjen! Den hjärtliga glädjen! Prova!

Läs hela inlägget »

Mindfulness är ett ord som kommit för att stanna! Men vad betyder mindfulness? Att vi är medvetet närvarande med den fysiska kroppen och vårt jag, våra sinnen.Så när jag äter så tänker jag inte på något annat än att äta med alla mina sinnen. Jag känner på smaken, dofterna, färgerna, känslan vad som händer när maten kommer ner i magen.
Dom flesta av oss  agerar på impuls efter en tanke. Om jag får en tanke att nu är jag hungrig, kanske det inte är så att magen kurrar utan det bara är en inlärd tanke. Hur många gånger har man inte tänkt att man är hungrig..
Om vi för några minuter varje dag verkligen gjorde på det viset skulle vårt lugn och vår stressnivå vara på en mer balanserad nivå. Hur många har verkligen borstat tänderna? Med alla sinnen! Det är fantastiskt att göra det. Prova!

 

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: mindfulness